Rumeli Üniversitesi’nden Sanata tam destek

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nden

Sanata tam destek!

Haber : Kemal Gönüleri

  • 3. İstanbul Karagöz Festivali , 14-30 Kasım 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Karagöz Derneği tarafından üçüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Karagöz Festivali’nin ev sahipliğini bu yıl da İstanbul Rumeli Üniversitesi üstleniyor. 3. İstanbul Karagöz Festivali, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Karagöz sanatçıları ile birlikte, 14-30 Kasım 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle İstanbul’da seyircisi ile buluşuyor.

Kurulduğu günden yana, eğitim öğretimin yanı sıra kültür sanat faaliyetlerini her zaman destekleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi, 3.İstanbul Karagöz Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

Prof.Dr.Oğuz Özyaral – Prof.Dr.H.Tamer Dodurka – Enis Ergün

Festivalin basın toplantısı İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin tarihi dokusuyla örtüşen Haliç Yerleşkesi’nde düzenlendi. Basın toplantısın da İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka, Prof.Dr.Oğuz Özyaral ile Karagöz Festivali Dernek Başkanı Enis Ergün konuşmacı olarak yer aldı.

Prof.Dr.H.Tamer Dodurka açılış konuşmasında; ’’İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak kurulduğumuz bugünde yana, eğitim öğretimin yanı sıra toplumsal değerlerimize de sahip çıkıyoruz. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ve sanat ile iç içeyiz. Bu tarz faaliyetler de yer aldıkça öğrencilerimizin de çok yönlü geliştiğine inanıyoruz. Yeni açtığımız Haliç Yerleşkemizin dokusu ile de uyuşan bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz eski şapka fabrikası bence Karagöz Festivali için şehrimizdeki en güzel yerlerden biri’’ dedi.

Festival hakkında bilgi veren Enis Ergün ise;’ ’ Bu yıl Karagöz Festivali’nin üçüncüsünü düzenliyoruz. Her geçen sene festivalimiz büyüyerek devam ediyor. Festivalimizi, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Karagöz sanatçıları ile birlikte, 14-30 Kasım 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle İstanbul’da seyircisi ile buluşturacağız. Festival kapsamında gösteriler, atölyeler, söyleşiler, seminer ve sergi etkinlikleri gerçekleştireceğiz. 18 Kasım 2019 tarihinde ise İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, “3. İstanbul Karagöz Festivali Ödülleri” sahipleri ile buluşturacağız. Festivalimiz sadece tek bir ilçede gerçekleşmiyor. Olabildiğince fazla ilçede seyirci ile buluşacağız. Bu ilçeler arasında Sultanbeyli, Üsküdar, Beykoz, Ümraniye, Esenler yer alıyor’’ dedi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Rumeli Üniversitesi, 23 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da kurulan bir vakıf üniversitesidir. Toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak; bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, topluma yararlı, araştırmacı gençler yetiştirmeyi hedefleyen bir yüksek eğitim kurumu ve mükemmeliyet merkezi olma amacını taşımaktadır. İstanbul Rumeli Üniversitesi 2019-2020 eğitim öğretim yılında 4 Fakültede 13 Bölüm, 1 Yüksekokul, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı 14 Program, Meslek Yüksekokuluna bağlı 11 Program, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı 2 bölümde eğitim vermektedir. 2020- 2021 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi’nin açılması planlanmaktadır.

*****

Önceki

‘Muhammed Ali’nin Festival Yolculuğu Başlıyor

Sonraki

14 Kasım 2019 Perşembe Tiyatro Rehberi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar