Babacanoğlu’na  ÖYKÜ ÖDÜLÜ

DEMİREL BABACANOĞLU ‘NA  

ÖYKÜ ÖDÜLÜ

Haber ve Fotograf : Vahit Şahin-Yeni Adana Gazetesi

  • Şair yazar Mehmet Demirel Babacanoğlu, halk öyküleri dosyasından Hoptirinam ve Kötülük Masalı adlı öyküleriyle Osmaniye-Çardak Köyü Halk Bilim Özgür İnsan Festivali´nden başarı ödülü aldı.

Şair Yazar Mehmet Demirel Babacanoğlu, halk öyküleri dosyasından Hoptirinam ve Kötülük Masalı adlı öyküleriyle Osmaniye-Çardak Köyü Halk Bilim Özgür İnsan Festivali´nden başarı ödülü aldı.

Ünlü şair Ataol Behramoğlu´nun da katıldığı ödül töreni Osmaniye´nin Çardak Köyü´nde gerçekleştirildi. Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Çenet´in konuşmasından sonra Mehmet Demirel Babacanoğlu‘na ödülünü Şair Mustafa Söylemez takdim etti.

Babacanoğlu, Hoptirinam adlı öyküsünde, adı hoptiranam olan dolandırıcı halkı yeniden dolandırmak için yüzünü değiştiriyor, Kaptut adıyla ortaya çıkıyor, halkı teleferik fabrikasına ortak edeceğini söylüyor, halk malını mülkünü satıyor Kaptut´a veriyor. Böylece ikinci kez halkın dolandırıldığı anlatıyor.

Kötülük Masalı adlı öyküsünde ise, zengin bir bahçeci bahçesini koruyan kollayan yılanla arkadaş oluyor. Bahçecinin çocuğu bir gün bahçeye çıkıyor,  yılanla oynarken yılanın kuyruğunu koparıyor. Yılan çocuğu sokup öldürüyor, deliğine akıp gidiyor. Bahçe zamanla örene dönüyor. Bahçeci bahçenin eski durumuna gelmesi için yılan barışmak istiyor. Yılan, sende çocuk acısı, bende kuyruk acısı varken bu barış olmaz diyor.

M.DEMİREL BABACANOĞLU KİMDİR?

İstanbul Sanat Magazin köşe yazarlarından olan M. Demirel Babacanoğlu 1944´de Karaisalı-İncirgediği Köyü´nde doğdu. Karacaoğlan´ı okumakla şiir yazmaya başladı. Kadirli Heybe dergisinden, İsveç Hümanist Enternasyonal´den şiir, Çukurova Edebiyatçılar Derneği´nden öykü ödülü aldı. 2013´te 50. Sanat yılı kutlandı.  Parakan, İnsan Hayranıyım, Karanfil Kırmızıların Soldu mu, Gül Sevgisi, Silahlanma, Yedinci Göğün yıldızı, Çukurova Kurtuluş Savaşı Destanı, Yüzsüzler Yüzünü Alsın şiir; Keman Sesleri, Bülbülün Sonu, Tepedeki Ev, Teyzemin Köseleri, Çöp Kutusu öykü; Dört Oyun oyun; Atatürk Şair Şiir araştırma; Altın Yeleli Paşa roman kitapları yayınlandı.

Babacanoğlu, insan, yaşam ve toplum için yazıyor.

*****

Önceki

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Sonraki

28 Haziran Çarşamba GÜNÜN KONSERİ

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar