Çok Acı Bir Kayıp Şermin Güner Hocamız Vefat Etti

Çok Acı Bir Kayıp

Şermin Güner Hocamız Vefat Etti

Haber ve Fotograflar: Kemal Gönüleri

  • Şermin Güner’in cenazesi , 09 Eylül 2017 Cumartesi (bugün) ikindi namazını müteakiben Levent Camii’nden kaldırılarak aile kabristanı olan Ulus Mezarlığı’nda defnedilecektir.

Resim Öğretmeni, Ressam ve Heykeltraş Şermin Güner Hocamızın vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Değerli büyüğümüz, çok sevgili Hocamız Şermin Güner , 9 Eylül 2017 Cumartesi günün ilk saatlerinde ebedi yolculuğuna çıkmıştır.

1932 doğumlu ve Cumhuriyetin öncü kadın sanatçılarından olan Şermin Güner ; 65 yıldır sanatla içiçe yaşamış, çok sayıda öğrenci yetiştirmiş bir resim öğretmeni, ressam ve heykeltraştır.

Cenazesi 09 Eylül 2017 Cumartesi (bugün) ikindi namazını müteakiben Levent Camii‘nden kaldırılarak aile kabristanı olan Ulus Mezarlığı’nda defnedilecektir.

İstanbul Sanat Magazin ailesi olarak Merhume Şermin Güner Hocamıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. YOLU IŞIK OLSUN ..

ŞERMİN GÜNER Kimdir?

Güzel Sanatlar Akademisi Zeki Kocamemi Atölyesi‘nden mezun, 1932 doğumlu Şermin Güner 65 yıldır sanatla içiçe yaşayan bir ressam ve heykeltraşımızdır. 1960 – 1980 yılları arasında çeşitli okullarda resim eğitimi vermiş, Sadi Çalık ve Hüseyin Gezer atölyelerinde başlayan heykel çalışmalarını İtalya’da Perugia Güzel Sanatlar Akademisi‘nde sürdürmüştür. Uzun yıllar yine İtalya’da Loppiano Sanat Merkezi‘nde heykel çalışmalarını sürdürmüştür. Halen Arnavutköy’deki atölyesinde çalışmalarına ve ders vermeye devam eden sanatçının çeşitli kurum ve kuruluşlarda da yapıtları mevcuttur.

Bunlardan başlıcaları ;

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 22 rektörünün büstü; İTÜ Rektörlük Binasında

İMKB için 10 broker heykeli – İMKB Bahçesinde İMKB Başkanı Tuncay Artun büstü

Maksimillian Jkolbe büstü – San Antuan Kilisesi /Beyoğlu

5 figürlü Atatürk Anıtı – Şişli Terakki Lisesi

Şişli Terakki Lisesi Müdürleri büstleri – Okul Müzesi’ndedir.

Aynı zamanda 2008’den beri F.I.C.F. (Fédération Internationale Culturelle Féminine / Uluslararası Kadın Kültürleri Federasyonu) ve 1996’dan beri COMAV (Conjugo Mondiale Artistas Visual) Türkiye Temsilciliği görevlerini yürütmüş olan Şermin Güner yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda sergiye katılmış ve sergiler düzenlemiştir.

*****

Önceki

Baba, Oğul ve Gelin Sergisi Bodrum’da

Sonraki

Boğaç Yüzgül’e Bir Ödül Daha

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar