4.İstanbul Orchestra’Sion Piyano Yarışması

4.İstanbul Orchestra’Sion

Uluslararası Piyano Yarışması

Haber ve Fotograflar : Şaheste Günday

4. İstanbul Orchestra’Sion-Uluslararası Piyano Yarışması Basın Toplantısı 11 Nisan Perşembe günü saat 10.30 da yapıldı.

Müdür Yann de Lansalut

Basın toplantısında Notre-Dame De Sion Lisesi Müdürü Yann de Lansalut‘ın açılış konuşmasından sonra Jüri Başkanı Vahan Mardirossian ve Yarışmanın Genel Sekreteri, Emmanuelle Beaufils, Onur Kurulundan Jüri Üyesi Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca, Ayvalık Müzik Akademisi kurucusu Prof. Filiz Ali, Piyanist ve besteci Ali Darmar, Andante klasik müzik dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali, Orchestra’Sion Şefi Orçun Orçunsel, İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’nin kurucu ve yöneticisi Mehmet Mestçi ve OdeonArts Müzik kurucusu Seba Sümer festival ile ilgili bilgi verdiler.

Jüri Başkanı Vahan Mardirossian

Jüri Başkanı Vahan Mardirossian, “Yarışma Başkanı ve Okul Müdürü Yann de Lansalut’a çok teşekkür ediyorum klasik müziği çok sevdiği için ve böyle ciddi bir organizasyon dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.

2013’ten itibaren her iki senede bir düzenlenen İstanbul Orchestra’Sion – Uluslararası Piyano Yarışması‘nın hedefi, dünyanın dört bir yanından seçilmiş olan, uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri bir araya getirmek ve tanıtmaktır. Bu yarışma, genç müzisyenlerin kariyerinde önemli bir aşama olmayı arzu etmekte ve yıllar içerisinde Türkiye’de, Akdeniz Bölgesi’nde ve giderek dünya çapında öneme sahip bir müzik etkinliği olmayı hedeflemektedir. İstanbul Orchestra’Sion – Uluslararası Piyano Yarışması’nın sınavları, İstanbul’un şehir merkezinde bulunan Notre-Dame de Sion Lisesi’nin konser salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Yarışma halka açık dört ayrı sınavdan oluşacaktır. Finalde adaylara, orkestra şefi ve Jüri Başkanı Vahan Mardirossian yönetimindeki Orchestra’Sion orkestrası eşlik edecektir.

Bu yarışmanın bir diğer özelliği de NDS Gençlik Müzik Ödülü‘dür. Bu kapsamda Notre-Dame de Sion öğrencilerinden bir Jüri, yarışmanın danışmanı piyanist Franck Ciup ve müzik öğretmenleri Ajda Ahu Giray ile birlikte, aldıkları müzik eğitimine paralel olarak yarışmacıları değerlendirerek NDS Gençlik ödülü‘nü veriyor. Türk besteci Ali Darmar‘a bir piyano parçası sipariş edilmiştir. Sipariş edilmiş Çağdaş bir Türk Eseri. Bu parça ön elemelerden geçmiş adaylara posta yoluyla 2 Aralık 2019‘da gönderilecektir. Bu parçanın üçüncü turda çalınması gerekmektedir. Bu zorunlu eser, 6 veya 7 dakika arasında sürecektir.

Ödüller şu şekildedir. Birincilik ödülü 8.000 $ US, İkincilik Ödülü 4.000 $ US, Üçüncülük Ödülü 2.000 $ US’dır.

*****

Önceki

İclal Erentürk Güçsav’ın Sergisi Eva Sanat’ta

Sonraki

13 Nisan 2019 Cumartesi Günün Konferansı

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar