CENGİZ SEZİCİ İLE SÖYLEŞİ

CENGİZ SEZİCİ İLE SÖYLEŞİ

Haber ve Fotograflar : Kemal Gönüleri

Seren Fosforoğlu‘nun yöneticiliğini yaptığı Nil Sanat Evi , Ünlü Tiyatro,Sinema ve TV. Dizi Oyuncusu Cengiz Sezici ile bir söyleşi düzenledi.

Kadıköy, Moda Dr.Esat Işık Caddesi Numara 24’de faaliyet gösteren Nil Sanat Evi‘nde halen sürmekte olan  Alinur Uğurpakkan’ın “Portre Karikatür Sergisi” kapsamında yapılan söyleşi’ye başta işletme Sahibi Seren Fosforoğlu olmak üzere Cengiz Sezici’nin kadim dostu Sergi sahibi Alinur Uğurpakkan , Göksun Dinç , Enver Eskisindi , Mine Kalkan Ayan , Oya Özçekiç , Akdağ Saydurt , Halim Aytürk‘ün yanı sıra İstanbul Sanat Magazin‘in İmtiyaz Sahibi Kemal Gönüleri katıldı.

Oldukça samimi bir ortamda geçen söyleşide ; Ünlü Oyuncu kendisine iletilen tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Sinemaya 1977 yılında başlamış olmasına rağmen 1984 yılına kadar Tiyatro’ya olan aşkı yüzünden tiyatroyu tercih ederek , sinemadan gelen teklifleri kabul etmediğini vurguladı.

CENGİZ SEZİCİ KİMDİR?

Cengiz Sezici (d. 1950, Adana), Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

1971 yılında tiyatroya başlayan sanatçı; 1977‘de sinema içinde yer aldı. AST gibi topluluklarda çalıştı. Pekçok Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Kış Çiçeği filmindeki performansıyla 33. Antalya Altın Portakal film festivali en iyi yardımcı erkek oyuncusu olmuştur. 1998-2000 arası Show Tv ekranlarında yayınlanan yerli dizi Ayşecik‘te canlandırdığı Çatal Niyazi karakteriyle sivrildi.

Filmografisi

Kurtlar Vadisi Pusu – 2014-2015 – Settar Zazaoğlu

Kaçak – 2013-2014 – Nihat Cabbar (Bici Nihat)

Geniş Aile – 2011 – Konuk Oyuncu , Keşanlı Ali Destanı – 2011

Kül ve Ateş 2009

Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine 2008

Yersiz Yurtsuz 2007 , Zeynep’in Sekiz Günü 2007

Ver Elini İstanbul – 2005

Kırık Kanatlar – 2005 , Aşka Sürgün – 2005

Gülizar – 2004 , Bir Aşk Hikayesi – 2004 , İki Genç Kız – 2004

Kurşun Yarası – 2003

Emanet – 2002 , Hastayım Doktor – 2002

Can Ayşecik – 2000 , Bedel – 2000 , Ver Elini Kayınço – 2000 , Abuzer Kadayıf – 2000

Zilyoner – 1999 , Üçüncü Sayfa – 1999 , Ayşecik – 1998

Aynalı Tahir – 1998

İlişkiler – 1997

Kış Çiçeği – 1996 , Ali / Sakın Arkana Bakma – 1996 , Zehra Ana – 1996

Evdekiler – 1995 , Sen de Gitme Triandafilis – 1995

Uyuşturucu – 1994 , Sessiz Çığlık – 1994

Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar – 1993 , Rumuz Sev Beni – 1993 , İftira – 1993

Issızlığın Ortası – 1991 , Siyabend-ü Xece – 1991

Eskici Ve Oğulları – 1990 , Kiraz Çiçek Açıyor – 1990 , Zavallı – 1990

Çingene – 1989 , Gülen Adam – 1989

Kırmızı Gece – 1988 , Aşıksın – 1988 , Yeter – 1988

72. Koğuş – 1987 , Anayurt Oteli – 1987 , Babamız Eğleniyor – 1987 , Alnımdaki Bıçak Yarası – 1987 , Vurgun – 1987

Fatmagül’ün Suçu Ne – 1986 , Çalıkuşu – 1986 , Gün Akşam Oldu – 1986 , Seher Vakti – 1986 , Son Urfalı – 1986

Karanfilli Naciye – 1984 , Balayı – 1984

Selvi Boylum Al Yazmalım – 1977

About Kemal Gönüleri

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir