25 Ocak 2019 C U M A İDSO Konseri CKM’de

25 Ocak 2019 C U M A

İDSO Konseri CKM’de

Hazırlayan : Kemal Gönüleri

Caddebostan / İ S T A N B U L

  • İDSO DenizBank Konserleri’nde Ocak Ayının Son Konseri Caddebostan Kültür Merkezi’nde …Konserin Orkestra Şefi Josef Suilen…
  • İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 25 Ocak 2019 Cuma akşamı Keman Sanatçısı Hande Özyürek’e eşlik edecek
Şef Josef Suilen

İDSO DenizBank Konserleri İstanbulluları klasik müzikle buluşturmaya devam ediyor. Her Cuma akşamı İstanbul’un çeşitli salonlarında müzikseverlere klasik müzik ziyafeti sunan İDSO, 25 Ocak 2019 Cuma akşamı saat 20.00’de CKM-Caddebostan Kültür Merkezi’nde Orkestra Şefi Josef Suilen yönetiminde solist Hande Özyürek’e ( Keman ) eşlik edecek.

Hande Özyürek (Keman)

Konserde; Mikhail Glinka’nın “ Ruslan ve Ludmila”, Oğuzhan Balcı’nın “ Keman Konçertosu” ve Ludwig Van Beethoven’in “ Senfoni No.5, Op. 67” adlı eserleri icra edilecek.

İDSO Müdürü & Program Koordinatörü Bülent Evcil; “25 Ocak 2019 Cuma akşamı gerçekleştirilecek Ocak Ayının bu son konserinde tüm müzikseverleri Caddebostan Kültür Merkezi’ndegörmekten mutluluk duyacağız. Bu klasik müzik akşamını hep beraber yaşayalım” diyor.

PROGRAM :

  • Mikhail Glinka “ Ruslan ve Ludmila”  (*)
  • Oğuzhan Balcı “ Keman Konçertosu” (**)

— ARA—

  • Ludwig Van Beethoven “ Senfoni No.5, Op. 67”  (***) 

( * ) 1804 – 1857 yılları arasında yasamış olan Mikhail Glinka; Rusya’da geniş olarak tanınan ilk Rus asıllı klasik müzik bestecisidir ve Rus klasik batı müziğinin babası sayılmaktadır. Ulusal Rus müziğinin bu besteci ile başladığı savunulur. Puşkin’in bir hikayesinden esinlenerek bestelediği “Ruslan ve Ludmila” en tanınan eseri olup, ikinci operasıdır.

(** ) Keman konçertosu solist Cihat Aşkın tarafından Oğuzhan Balcı‘ya sipariş edilmiş ve iki sanatçının ortak projesi olarak bestelenmiştir. Balcı bu konçertosunu Cihat Aşkın’a ithaf etmiştir.

(*** ) 5. Senfoni, Op. 67, 1804-1808 yıllarında Ludwig van Beethoven tarafından bestelenmiştir. Bu eser klasik müzikte en çok ve en iyi bilinen kompozisyonlardan ve en çok çalınmış senfonilerden biridir. E. T. A. Hoffmann senfoniyi “zamanının en önemli çalışması” olarak nitelemektedir. Senfoni ve özellikle de dört notalık açılış melodisiyle, dünya çapında bilinmekte ve bu melodi rock müziğinden diskolara kadar birçok müzik çeşidinde görülebilmektedir.

*****

Önceki

Lezginka& Kafkas Dansları 25-26 Ocak’ta CRR’de!

Sonraki

25 Ocak 2019   C U M  A Tiyatro Rehberi

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar