‘Ahşaba Dokunmak III’ Sergisi Barış Manço’da

‘Ahşaba Dokunmak III’

Sergisi Barış Manço’da

Haber : Kemal Gönüleri

Ayhan Tomak

Heykeltıraş ve ressam Ayhan Tomak’ın Ahşap Yontu Atölyesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Ahşaba Dokunmak III’ sergisi bugün kapılarını açıyor. 8 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek sergide, farklı mesleklere sahip 15 katılımcının eserleri yer alıyor.

1995 yılından bu yana sanat hayatına devam eden Ayhan Tomak’ın Ahşap Yontu Atölyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Atölye öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Ahşaba Dokunmak III’ sergisi bugün Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Serap Apaydın

‘Saklı Yaşam’ ve ‘Artemis’ de sergilenecek

Sergi, atölyede çalışmalara katılan, çeşitli meslek dallarında yer alan katılımcılarla gerçekleşen 3’üncü sergi olma özelliğini taşıyor.

Sergide çalışmaları yer alan Alper Arman, Ayten Osken, Bircan Yorulmaz, Derya Türkoğlu, Hakan Yücel, İlknur Cebiroğlu, Kenan Atım, Neşe Konca, Safiye Özkan, Serap Apaydın Başkır, Sezin Çelik Karslı, Soner Tatlıdede, Şebnem Günay, Uğur Yılmaz ve Zuhat Efe farklı mesleklere sahip ancak ahşaba gönül vermiş kişiler.

Bircan Yorulmaz

İlki 2017 yılında yine Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Ahşaba Dokunmak’ sergisi, yaz aylarında 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sanatseverlerle buluşmuştu. ‘Ahşaba Dokunmak III’ adıyla gerçekleşecek bu sergide, yeni öğrenci katılımları ile ahşap heykel ve tasarımlarından oluşan eserler yer alacak.

Sergide aynı zamanda Tomak’ın ‘Saklı Yaşam’ ve ‘Artemis’ adlı iki eseri de yer alacak.

İlknur Cebecioğlu

Sergi Süresi : 30 Kasım – 8 Aralık 2019

Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Adres : Caferağa, Nailbey Sokak Kadıköy

Ayhan Tomak

Ayhan Tomak Kimdir?

Ayhan Tomak, 2009 yılından itibaren, Balat’ta bulunan atölyesinde, kendi kişisel çalışmalarının yanı sıra değişik yaş ve meslek grubundan katılımcılar ile ahşap heykel, rölyef ve tasarım üzerine atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Atölye çalışmalarına katılan üniversite öğrencileri, akademisyenler, mimarlar, doktorlar ve avukatlar gibi birçok kesimden katılımcılar ile ahşap yontu konusundaki bilgilerini paylaşıyor.

Atölye çalışmalarının sonucunda kişilerin her biri ahşaba farklı yorumlar katarak değişik güzellikte eserler ortaya çıkarıyorlar. Çıkan eserlerin arasında heykel ve rölyefler, klasik el oyması örnekleri ve küçük ahşap obje tasarımları yer alıyor. Sanatçı, bir çeşit sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği bu atölyelerin sonucunda çıkan eserlerin, daha fazla insan ile paylaşılması, ahşap yontu ile ilgili bilgilerin aktarılması ve toplumda alt kültür oluşturulması amacıyla, çeşitli sergi, workshop organizasyonlarıyla izleyicilerle buluşturmaktadır.

*****

Önceki

MANAVGAT KARGI HAN & ETANNA ANTİK KENTİ

Sonraki

1 Aralık 2019 Pazar İDSO’nun Konseri CRR’de

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Popüler Yazılar